Üretici Birliğinde hayvansal üretimde kapasite nasıl belirlenir?
Sütte;
Bu ürün bazında kurulacak birliğin, asgarî pazarlanabilir süt üretimi yıllık üç bin altı yüz ton olması gerekir.
Kırmızı ette;
Bu ürün bazında kurulacak birliğin, asgarî pazarlanabilir et üretimi yıllık üç yüz yirmi ton olması gerekir.
Kanatlı hayvan etinde;
Bu ürün bazında kurulacak birliğin, asgarî yüz bin adet yıllık üretim kapasitesine sahip olması gerekir.
Yumurtada;
Bu ürün bazında kurulacak birliğin, asgarî yumurta üretimi yıllık onaltı milyon adet olması gerekir.
Balda;
Bu ürün bazında kurulacak birliğin, asgarî bal üretim kapasitesi yıllık yirmidört ton olması gerekir.
Koza veya ham ipekte; Bu guruptan kurulacak birliğin, asgarî üretim kapasitesi yıllık dört yüz kilogram olması gerekir.